^
  • Australien - Queensland - Great Barrier Reef
    Udforsk Great Barrier Reef

  • Udforsk Great Barrier Reef

Udforsk Great Barrier Reef

Da opdagelsesrejsende James Cook gik på grund ud for Australiens kyst den 11. juni 1770, kunne han næppe have forestille sig, at var sejlet direkte ind i verdens største levende organisme.

Lad artiklen inspirere dig og se vores rejser til Queensland samt vores øvrige rejser til Australien

Verdens største levende organisme

Med et areal som Storbritannien, Holland og Schweiz lagt sammen er Great Barrier Reef uden sammenligningen verdens største og særdeles rigt på liv. Ikke mindre end 5000 typer bløddyr, 1800 fiskearter og 125 forskellige hajarter holder til i disse farvande. For ikke at tale om de utallige typer af koraler, havplanter, skaldyr og andre små og større organismer, der lever af og omkring koralrevet. Tilsammen udgør de et komplekst økosystem med en biomangfoldighed, der overgår de fleste andre steder på jorden. Det hele bliver kun endnu mere utrolig set i lyset af, at revet er opbygget af levende organismer på størrelse med riskorn. 

Revet er i fare

Den fantastiske mangfoldighed ved Great Barrier Reef kan let give det indtryk, at koralrevet trives i bedste velgående. Men det er desværre ikke tilfældet. Koraler er levende organismer, der kræver meget specifikke forhold for at leve og yngle, og disse forhold er i fare i dag. Om Great Barrier Reef kan overleve stigende havtemperaturer og vandstande, er stadig udvist. Men man ved, at Great Barrier Reef har overlevet naturkatastrofer og forandringer flere gange op gennem historien, og eksperter fra hele verden arbejder på højtryk for at sikre, at revet også vil overleve i fremtiden. Sikkert er det i hvert fald, at Great Barrier Reef stadig er en enestående oplevelse og et højdepunkt på enhver rejse til Australien. 

Dagsture til revet

Great Barrier Reef kan opleves på en række forskellige måder. Mest populære er dagsture fra Cairns. Nogle ture går til smukke tropeøer såsom Michaelmas Cay, der ligger ved revet. Andre dagsture sejler helt ud til det ydre rev, der ligger som en mur langs kysten. Her er der intet land i sigte. Men snorklingen er i sand verdensklasse, og fisk i alle tænkelige farver og størrelser gemmer sig mellem de rige koralrev. Lige fra nuttede klovnefisk til enorme napoleonfisk, der kan veje 200 kg. Vi anbefaler firmaet Quicksilver, der altid er garant for en fantastisk oplevelse. De bruger moderne katamaraner, og deres flydende ’øer’ ved det ydre rev har gode faciliteter.

Se vores oplevelser i Queensland.

Mini-krydstogt på Great Barrier Reef

Drømmer du derimod om at snorkle ved uberørte koralrev og dase på vidunderlige tropeøer langt væk fra dagstursturisterne? Så er mini-krydstogterne fra Coral Expeditions en fantastisk mulighed. Der er to forskellige ruter at vælge imellem. Turen på 4 dage fører sydpå fra Cairns til den naturskønne Hinchinbrook-kanal samt et mylder af smukke tropeøer. 5-dages turen derimod sejler nordpå til Cooktown, Lizard Island samt svært tilgængelige dele af revet, der viser Great Barrier Reef i al sin pragt. Nætterne tilbringes om bord på det lille, komfortable krydstogtsskib med plads til blot 44 passagerer. Den lille størrelse sikrer ikke blot en hyggelig og afslappet stemning. Det gør det også muligt at lægge til ved koralrev og øer, der kun sjældent besøges af mennesker. 

Find den perfekte tur for dig i vores oplevelser i Queensland.