^
  • Solskinsstaten Queensland

Solskinsstaten Queensland

Hvem vil ikke gerne holde ferie et sted med tilnavnet "Solskinsstaten"? Med mere end 300 solskinsdage om året er det ikke underligt, at den australske delstat Queensland har fået dette tilnavn.

Bliv inspireret af artiklen og se vores rejser til Queensland samt vores andre rejseforslag til Australien.

Fra koralrev til regnskov 
Queensland er Australiens 2. største delstat og ligger i det nordøstlige hjørne af landet. Her finder du både verdens største koralrev, noget af verdens ældste regnskov og et utal af paradisiske tropeøer.

Det er netop kyststrækningen og koralrevet, som Queensland er mest kendt for. Men faktisk kan langt størstedelen af staten betegnes som "outback" - eller ørken. Det er herude i ørkenen, du finder minebyen Mount Isa, som huser en af verdens mest produktive miner. Det var også i byen Winton i Queensland, at grundstenen til det australske luftfartselskab Qantas blev lagt. Qantas er en forkortelse for "Queensland and Northern Territory Aerial Services".

Paradisstranden
Det er også i Queensland du finder en af Australiens - og måske verdens - smukkeste strande. I ø-gruppen Whitsundays ligger Whitehaven Beach. Stranden er 6 km lang og består af sand så fint og hvidt som mel. Du bliver næsten blændet, når solen rammer sandet. Den ligger på Whitsunday Island, som er omgivet af det klareste turkisfarvede vand. En sand paradisstrand.

En uberørt øgruppe
Rigtig mange vælger at opleve Whitsundays på en 2- eller 3 dages sejltur fra fastlandet. The Whitsunday Islands er en eventyrlig og næsten uberørt øgruppe, der består af 74 øer, hvoraf de fleste er ubeboede og fredede.

Øgruppen fik sit navn da kaptajn Cook sejlede forbi i pinsen (Whitsunday på engelsk) i 1770. Hvis du vil give dig selv en oplevelse helt ud over det sædvanlige, kan vi varmt anbefale en vandflyvertur over revet.