^
  • Australien - New South Wales - Sydney
    Oplev et Bridge Climb i Sydney

Oplev et Bridge Climb i Sydney

Kjeld Nielsen beretter her om, hvordan det er at bestige Sydneys ikoniske Harbour Bridge - en oplevelse også du kan få.

Se mere om Bridge Climb på Sydney Harbour Bridge, og lad os hjælpe dig med at bestille din tur på forhånd. Ønsker du at udforske andre dele af Australien, så se vores rejseforslag til Australien.

Vi havde flere gange været i Sydney og både kørt over og sejlet under Sydney Harbour Bridge, så det eneste, der manglede, var at klatre over de høje buer, som binder broen sammen.

Min kone Else og jeg var først på en fire ugers busrejse fra Darwin til Perth og tog derefter til Sydney udelukkende for at prøve at klatre over Sydney Harbour Bridge. Broen er 134 m høj, mens Operahuset "kun" er 60 meter på den højeste spids, så forestil dig, hvor fantastisk det er at stå deroppe og se ned på Utzons mesterværk.

Sikkerheden i top

Vi havde bestilt turen hjemmefra, da det er umuligt at få billet fra dag til dag. Vi mødte op kl. 16:05 og måtte først gennem en spiritustest og skrive under på, at vi var fysisk stærke nok til at klare turen, der er på lidt over en halv kilometer. Vi blev udstyret med kedeldragt og bedt om at aflevere kamera, ure og armbånd. Man vil ikke risikere, at nogen taber noget, som kan forårsage en ulykke på den 8-sporede motorvej nedenunder. Bærer man briller, får man sat snor i.

Vi var tolv på vores hold, og alle fik udleveret sikkerhedsbælte og radiomodtager, så vi kunne høre, hvad guiden fortalte.

Alle gennemførte

Inden vi gik ud på den store oplevelse, skulle vi gennem det allersidste check: en simulator, hvor alle skulle afprøves. Der er meget vind oppe på toppen, og når togene kører over broen, kommer der også rystelser. Så her var sidste chance for at fortryde, men ingen meldte fra. Alt forløb fuldstændig som beskrevet i brochurerne. Den største oplevelse, man kan få som "bjergbestiger", hvis man ikke lige er til is og sne. Man skal ikke lide af højdeskræk, og man bør være i rimelig kondition, men behøver ikke være helt ung.

Hele turen varede tre timer. Selve gåturen to. For en smed som mig, var det en oplevelse, jeg aldrig glemmer: at stå oppe på den fantastiske stålkonstruktion - og især ikke når blikket blev vendt mod øst, og Operahuset lå badet i den nedgående sol.

VIL DU OGSÅ NYDE UDSIGTEN?

  • Bridge Climbing i Sydney er meget populært, så husk at booke inden afrejsen
  • Turen varer to og en halv time
  • Turene afgår hver 20. minut fra kl. 9 til kl. 15 mandag til torsdag og fra kl. 9 til 18 fredag til søndag