^
  • Meget mere Australien

Meget mere Australien

En flok kænguruer hopper gennem det tidlige morgengry, mens en koala dovent ser til fra trækronerne. Postyret får en flok farvestrålende papegøjer til at lette i en eksplosion af farver og sætte kurs mod et gammelt kroget træ i vandkanten, hvor en enorm saltvandskrokodille varmer sig i morgensolens første stråler. Dyrelivet i Australien er med rette legendarisk, men Australien har meget mere at byde på.

Bliv inspireret af artiklen og se voreshttps://www.myplanet.dk/australien/rejser rejser til Australien.

Store kulturoplevelser
Australien bugner af store kulturoplevelser. Utzons berømte operahus i Sydney er et absolut must. Men storbyerne i Australien byder på adskillige glimrende museer. Fra museerne langs Adelaides North Terrace til Queensland Cultural Centre og det futuristiske Powerhouse i Brisbane. Besøg også Australiens ældste teater i Hobart, Melbournes kunstmuseer og de utallige små gallerier i Perth og Fremantle. Australiens teaterscener byder også på store oplevelser, og året rundt finder spændende arrangementer af enhver art sted rundt om i landet. Endelig er der naturligvis de oprindelige aboriginalkulturer, der gennem mere end 40.000 år har tilpasset sig et liv i de varierede landskaber. Studér vægmalerier fra tidernes morgen i Kakadu og Kimberley, og hør legenderne om Uluru (Ayers Rock). Du kan også komme på fisketur med lokale aboriginals nær Cairns og opleve den unikke kultur på Tiwi-øerne ud for Darwin.

Mad og drikke
Når sulten melder sig, er du i de bedste hænder i Australien. Store bøffer og friskfangede skaldyr syder på grillen, og i de multikulturelle storbyer møder du alverdens køkkener side om side. Ligegyldigt om du bestiller en ’burger with the lot’ på et afsidesliggende roadhouse eller det nyeste inden for innovativ, moderne gastronomi kreeret af landets bedste stjernekokke, kan du se frem til store smagsoplevelser. Til god mad hører god vin, og det er en sand fornøjelse at smage sig vej gennem vinområder som Barossa Valley, Margaret River, Hunter Valley, Yarra og Coonawarra, hvor både rødvine og hvidvine har perfekte forhold i det solrige klima.

Husk badetøjet
Australierne elsker at tilbringe tid på stranden, og der er alle muligheder for at kombinere de store natur- og kulturoplevelser med afslappende dage i palmernes skygge. Langs østkysten ligger tropeøerne som perler på en snor, og i storbyerne, er du aldrig langt fra en strand. Nyd stemningen langs den berømte Bondi Beach i Sydney, eller tag sporvognen til strandforstaden Glenelg i Adelaide. I Brisbane kan du bade i en kunstig lagune med udsigt til skyskrabere, og langs vestkysten har du kilometerlange strande for dig selv. Selv væk fra kysten er der ingen grund til at lægge badetøjet væk. Ferskvandssøerne på Fraser Island byder på klart vand og det fineste pulversand, og i Kakadu, Litchfield og Kimberley kan du bade i naturlige swimmingpools omgivet af orange
klipper for foden af brusende vandfald.

Perfekt både sommer og vinter
Mange vælger at besøge Australien i perioden fra november til marts, når det er koldt herhjemme, og Australien ligger badet i masser af sommersol. Men faktisk er dele af Australien allerbedst i vores sommerferie. Ikke mindst nationalparkerne Kakadu og Litchfield, hvor tørtiden falder fra maj til oktober. Sommerferien er også et perfekt tidspunkt at besøge Cairns i det tropiske Queensland, der er udgangspunkt for dagsture til koralrevet Great Barrier Reef, lækre tropeøer og regnskovseventyr ved Daintree. Sågar storbyer længere mod syd, såsom Sydney og Brisbane, byder på behagelige temperaturer og tørt klima i vores sommerferie.