^
  • Med Vølver på rejse i Australien

Med Vølver på rejse i Australien

Rejs med journalist og fotograf Jakob Vølver på en enestående rejse Down Under, hvor han bl.a. mødte de ægte pausefisk, lod sig overvælde af regnskoven og nød herlige morgener med fantastisk udsigt fra den lille camper, han rejste i. Bliv inspireret af artiklen og læs mere om vores rejser til Australien.

Læs også mere om leje af af autocamper i Australien og om vores campertilbud down under.

Du var ude at se Great Barrier Reef. Hvordan var den oplevelse?
Det var som at blive nedsænket i Danmarks Radios akvarium med pausefisk. Man tror det er løgn, når der kommer en stime skriggule fisk imod en og man kan række hånden frem og røre dem og mærke dem på huden. Når mine venner har fortalt mig om snorkling, har de altid beskrevet det som "en anden verden" - nu forstår jeg hvorfor. Under vandet forsvinder alle lyde. Selvom der i havoverfladen er pjasken og larm fra alle os med dykkerfødder, så er det eneste, man kan høre under overfladen ens egen vejtrækning. I begyndelsen var jeg lidt utryg, for jeg er absolut ingen vandhund og kan dårligt nok svømme, så tanken om at skulle ud at snorkle var lidt angstprovokerende. Men heldigvis var jeg langt fra den eneste, og de australske guider er meget pædagogiske, venlige og gode til at hjælpe alle til en fantastisk oplevelse uanset niveau. Og smukt var det.

Se en af MyPlanets krydstogter til Great Barrier Reef.

Hvilken oplevelse på turen var den absolut bedste?
Det var Great Barrier Reef. Men på en tæt andenplads må det være at stå i regnskoven for første gang - det var ret overvældende. Jeg er vant til at afspille beroligende regnskovslyde på min iPod for at falde i søvn, når jeg er stresset. Pludselig at stå midt i den ægte vare var fantastisk. Det eneste der var lidt skuffende på turen generelt, var at vi ikke så så mange dyr som forventet - vi hørte dem mest. Problemet er, at de sover og gemmer sig i dagtimerne, så man skal selv opsøge dyrelivet, hvis man vil opleve det på nært hold.

Hvordan oplevede du mødet med australierne?
Måske er det en kliché, men jeg kan simpelthen ikke sige nok godt om australierne. De er imødekommende og venlige som amerikanere og nede på jorden og dejligt politisk ukorrekte som mange europæere. Det er en herlig kombination. Og så kan de godt lide en god øl.

Hvad vil du huske rejsen til Australien for?
De mange advarselstavler og døde kænguruer i vejkanten, haha. Nej, mest af alt de utrolige udsigtsposter vi fandt og spiste morgenmad på. Vi kørte rundt i vores "rumskib", og når vi blev trætte, slog vi op i Lonely Planet og ledte efter nærmeste "outlook" (udsigtspost), kørte derhen, redte sengen og drak en godnat-bajer i campingstolene. Der var kulsort om natten, så det var altid spændende at se, om vi havde ramt et godt sted. Men det havde vi. Den sad lige i skabet hver eneste gang, og udsigterne blev bedre og bedre. Som regel spiste vi med havudsigt. Vores koncept toppede på rejsens sidste dag i Blue Mountains, hvor vi spiste på en klippeafsats ovenover skyerne og med eukalyptusskov, så langt øjet rakte.

Se MyPlanets dagstur til Blue Mountains.

Kan du kort beskrive, hvordan det var rent praktisk at opleve Australien fra et SpaceShip?
Et SpaceShip er jo bare en ombygget Toyota Previa og den er ikke svær at køre i modsætning til en egentlig autocamper. Vi savnede dog en gps et par gange på turen og undrede os over, at udlejningsfirmaet ikke tilbød det. Omvendt betød den manglende gps, at vi skulle være særligt opmærksomme på det land, vi kørte rundt i, så det kastede også noget godt af sig. Og så sov vi overraskende godt, selvom madrasserne bare er nogle tynde skumfiduser. Men vi var på mystisk vis friske og udhvilede hver morgen. Bilen egner sig godt til to personer, der kender hinanden godt, men jeg ville nødigt på roadtrip med svigermor eller med tre overnattende personer i bilen. Vil man oplade mobiler og fotoudstyr skal man selv købe en omformer til cigarettænderen, men de koster ikke meget mere end 150 kr.

Hvem vil du anbefale en rejse rundt i Australien i SpaceShip?
Folk, der ikke har noget imod at kravle lidt rundt i bilen for at komme i seng og som kan leve med at bruge toiletter på tankstationer og rastepladser, kan få virkelig meget gavn af et SpaceShip. Som jeg ser det har SpaceShip, og de andre firmaer, der tilbyder samme løsning, lappet det hul, der var imellem at være backpacker på den helt usle måde og det at køre i luksus autocamper med sofa, køkken og eget toilet. Et SpaceShip giver en fantastisk frihed, men er ikke dyrere end, at der godt kan blive råd til et par dage på et godt hotel i ny og næ. Og netop kontrasten mellem livet på landevejen og luksus på hotellet skabte en god dynamik på vores tur. Det får man ikke, hvis man på hele turen kører i autocamper, hvor levestandarden er middelhøj hele vejen igennem.

Om Jakob Vølver

  • Jakob Vølver er journalist, fotograf og forfatter
  • Jakob var inviteret til Australien af MyPlanet.
  • Han er 34 år og bor i dag i New York.
  • Læs mere om Jakob Vølver.