^
  • Australien - New South Wales - Hunter Valley
    Find de bedste vine og strande i Australien

Find de bedste vine og strande i Australien

Thomas Bjerknes har arbejdet og studeret inden for rejsebranchen i de seneste otte år, og har siden 2003 boet i Australien sammen med sin australske kone. Læs her om Thomas' favoritsteder Byron Bay og Hunter Valley, som begge ligger i området mellem Sydney og Brisbane.

Se MyPlanets vintur til Hunter Valley, hvis du også ønsker at smage på den australske vin på din ferie i Australien, eller se vores rejser til Australien. Ønsker du også at opleve både Byron Bay og Hunter Valley på en kør-selv ferie i Australien? Så se rejsen 'Australiens østkyst i bil'

Byron Bays uberørte strande
Et af mine favoritsteder i Australien er Byron Bay, som ligger i New South Wales, 800 km nord for Sydney og 170 km syd for Brisbane. Med sine mange dejlige strande, uberørte omgivelser og afslappede livsstil er Byron Bay medicin for en træt sjæl, fordi alt foregår i et roligere tempo.

Om sommeren er her temperaturer på 21 - 28° og om vinteren 15 - 21° , så både lokale og turister kan nyde de mange friluftsaktiviteter og festivaler året rundt. Maden er en anden god grund til at besøge Byron Bay. Fastfoodkæder ligger ikke på hvert gadehjørne, for indbyggerne her sætter meget stor pris på økologisk mad, som dyrkes i lokalområdet.

Stranden i Byron Bay er perfekt, hvis man kan lide at bade og surfe. Hvidt sand kilometer efter kilometer, en dejlig vandtemperatur og med det prægtige Byron fyrtårn i baggrunden. Solnedgangen kan ikke beskrives - den skal ses. Byron er som et smukt og magisk sommerbillede. 

Vin til ganen i Hunter Valley

En anden af mine favoritter er Hunter Valley Wine Country, som ligger ca. to timers kørsel nord for Sydney. Mange af de bedste australske vine bliver produceret i området, og her findes mere end 100 vingårde. Small Winemakers Centre i Pokolbin har mange vine af god kvalitet fra de mindre producenter og er absolut et besøg værd ligesom McWilliams Mount Pleasant også i Pokolbin er en legendarisk vinproducent, hvor man både kan smage på vinen - og købe den.

Ud over at deltage i vinsmagninger og dermed få mere information om vinene kan man jo også benytte lejligheden til at overnatte på et af de mange hoteller. Eller hvorfor ikke overnatte på en af vingårdene? Hunter Valley har også osterier, lokalt produceret chokolade og Hunter Gardens - der er et prægtigt haveanlæg, som viser planter fra hele verden. Hunter Valley har også mange festivaler året rundt, og en af de mest kendte er "Jazz in the Vines" på vingården Tyrell's.