^
  • En uges eventyr i fantastiske Queensland

En uges eventyr i fantastiske Queensland

Betina, som er rejsekonsulent hos MyPlanet, har tilbragt en uge i fantastiske Queensland i Australien. Rejsen bød på et tæt pakket program fyldt op med strand, regnskov, rev og meget mere. Her kan du læse om, hvad Betina oplevede på sin rejse.

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Flyrejsen til Cairns foregik med Singapore Airlines på premium econemy fra København. Første stræk var til Singapore. Det tog 12 timer. Vi fløj videre fra Singapore to timer senere, og efter seks timer i luften ankom vi til Cairns. Det er ikke uden grund at Singapore Airlines er kåret til verdens bedste flyselskab på tripadvisor. De byder på exceptionel service, fantastisk mad og stop i Singapore Lufthavn, der er kåret som verdens bedste lufthavn.

Dag 2: Ankomst til Trinity Beach

Vi ankom til Cairns godt trætte, og kørte til vores hotel som lå i Trinity Beach, der er en hyggelig lille by, cirka 15 minutter nord for Cairns. Trinity Beach er et meget stille og roligt sted. Her bor der mange lokale, så man kan næsten ikke gå en tur uden at møde en aussie og få en lille historie og et smil med på vejen. Australierne er de sødeste, mest hjertelige og gæstfri mennesker.

Dag 3: En dag på Great Barrier Reef

Man vågner bare ikke op på sit hotel, åbner vinduet og bliver mødt af en kænguru! Jo, i Australien gør man. - og så på vores allerførste dag. Det starter godt.

Vi var heldige med fantastisk vejr til en sejltur på verdens største koralrev, Great Barrier Reef, og med en sigtbarhed på op til 25 meter og en temperatur på 28 grader med en stille brise kunne forholdene ikke være bedre.Vi fik endda selskab af en skildpadde på snorkelturen, som næsten virkede mere interesseret i os end vi var i den. Den var ikke det mindste generet af, at vi lå en håndfuld mennesker i vandoverfladen og kiggede på den. Tværtimod svømmede den rundt blandt os i flere minutter, inden den stak af ud på dybere hav. Timerne gik hurtigt på vandet med hovedet under overfladen for at se på de mange fantastiske fisk og koraller i alle regnbuens farver. Sikke en fuldendt dag i Queensland.

Se udflugten En dag på Great Barrier Reef

Dag 4: Oplevelser omkring Cairns

Dagen efter var vi ude og udforske mere af Queensland, men denne gang til lands. Vi tog togbanen Kuranda Scenic Railway op til Kuranda, som er en hyggelig lille by.

Se også Heldagstur til Kurunda.Her besøgte vi Butterfly Sanctuary, hvor der udklækkes sommerfugle. Der var de smukkeste farverige sommerfugle, som man kunne opleve på nært hold. Særligt den blå var fascinerende, og vi så den efterfølgende flere gange i naturen.

Vi besøgte også Rainforeststation Nature Park, hvor en såkaldt army duck, som både kan køre og sejle, tog os igennem en lille del af regnskoven, mens vi fik fortalt mere om de forskellige dyr og planter, der lever her. Vi prøvede også at spille didgeridoo, kastede med boomerang og så kænguruer i den dertilhørende lille dyrepark, hvor der også var koalaer, dingoer og krokodiller. Herefter tog vi Skyrail Rainforrest Cableway, svævebanen over regnskoven, der strækker sig ind over det bjergrige landskab.

Dag 5: Aboriginal kultur og Mossman Gorge

Dagen bød på en tur med Adventure North Australia. Her besøgte vi Kuku Yalanji-folket, og lærte at kaste med spyd og finde mad i vandet. Jeg var en dygtig jæger og fangede en krabbe, som vi senere kogte og smagte på.

Vi besøgte også Mossmann Gorge, hvor vi startede med en traditionel “smoking ceremony”, for at forlade alle dårlige ånder og blive mødt af gode ånder. Vi gik med en lokal guide igennem en af verdens ældste regnskove i Daintree National Park, mens han fortalte, hvad man kan gøre og ikke gøre i regnskoven. Mange af planterne er nemlig giftige. Vi sluttede af med en dejlig svømmetur midt i regnskoven i noget af det klareste og reneste vand.

Se vores udflugt til Cape Tribulation, Mossmann og Daintree.Dag 6: Højt til vejrs og på vandet

Dagen startede tidligt, da vi skulle op i en luftballon og se solen stå op over Atherton Tablelands. Udsigten og stilheden var fantastisk, som vi svævede over jorden i cirka 1 km højde, mens tågen stille lettede og solen for alvor brød igennem.

Du kan også komme til vejrs med Luftballontur ved Cairns.

Vores frokost nød vi på “Lake Barrine Tea House” med udsigt over søen, der ligger oven på et stort vulkankrater, der er over 10.000 år gammelt.

Efter frokost sejlede vi en tur på søen, hvor vi fik en fortælling om den 7000 år gamle regnskov og dyrene i den. Vi var heldige at se en Ametystpyton, som er Australiens største slange og kan blive op til 8 meter lang. Vi så også skildpadder, øgler og ål i vandet.

Dag 7: Tid på egen hånd i Cairns

Det havde været fire dage med fuld knald på, så i dag skulle vi slappe lidt af. Vi havde tid på egen hånd til at slentre rundt i Cairns, og vi fik oplevet midtbyen og Cairns Esplanade, som strækker sig langs med vandet.

Der blev også tid til et besøg på Cairns Aquarium, hvor man blandt andet kan se dyrene blive fodret, røre ved fisk og høre præsentationer om koralrev, havdyr og meget andet.

Se vores Guidet byrundtur i Cairns.

Dag 8: Regnskoven i Lamington National Park

I Lamington National Park boede vi på O’Reillys Rainforest Retreat and Villas. Lamington ligger cirka to timers kørsel syd for Brisbane og byder på en masse aktiviteter. Vi var blandt andet ude og se glowworms, som lyser op i de mørke huler, hvor de holder til. Vi kiggede på de mange fugle i området, klatrede i trækronerne på Tree Top Walk, fodrede papegøjer og holdt en slange. En skøn dag i regnskoven!Dag 9: Udforskning af regnskoven

Dagen i dag brugte vi i Hinterlands nogle timer inde i landet. Vi udforskede mere af Lamington National Park og også Tamborine National Park, hvor der er smukke vandfald og dyb, frodig regnskov. Her udforskede vi parken både til fods og på en tur i firehjulstrækker. Frokosten var en ægte aussie-barbecue, og dagen sluttede i Gold Coast med en fantastisk solnedgang på stranden.Dag 10: Surfing ved Gold Coast

I dag kom vi højt til vejrs i SkyPoint Observation Deck, hvorfra der er en fantastiske udsigt over hele Gold Coast, kysten og baglandet. Efterfølgende var det på med badetøjet, for den stod på surfundervisning. To timers intenst vandpjaskeri, hvor vi prøvede kræfter med surfing. Det var sjovt, men ikke så let, som det ser ud! Dagens sidste stop var Currumbin Wildlife Sanctuary, hvor man kan opleve krokodiller, fugle, wombatter, koalaer, kænguruer og mange flere forskellige dyr.

Dag 11: Afrejse fra Queensland

Efter en uges eventyr i tropiske Queensland vendte vi næsen hjemad igen.

Jeg kunne sagtens have brugt dobbelt så lang tid på denne tur, så næste rejse til Australien er allerede planlagt. Til september vil jeg udforske endnu mere af Queensland og resten af Australien, og jeg kan næsten ikke vente!

Se vores rejseforslag til Queensland.