^
  • Den perfekte dag i Perth

Den perfekte dag i Perth

Den ekstremt afsides beliggenhed på vestkysten får mange til at droppe Perth, når rejsen til Australien planlægges. Men det er synd, for Perth er en fantastisk by fyldt med flotte strande, store parker og masser af folkeliv. Og så gør det jo heller ikke noget, at Perth er Australiens mest solrige by. Vi bad en lokal om at komme med hendes bud på den perfekte dag i Western Australias tilbagelænede hovedstade. 

Morgen

Gør som de lokale, og stå tidligt op for at nyde solopgangen på en af byens 19 strande. Cottesloe Beach er et populært valg for en gåtur i det tidlige morgengry og måske en dukkert efterfulgt af en lækker morgenmad på en af de hyggelige caféer. Du kan også kaste dig ud i bølgerne side om side med de lokale surfere ved Scarborough eller snorkle i det rolige vand ved Mettams Pools. 

Efter morgenmaden er det værd at lægge kysten bag dig og sætte kurs mod Kings Park. Dette er en af de største byparker i verden, og fra det store grønne område har du en fantastisk udsigt over Perths skyskrabere og Swan River. Du kan vælge at tage en gratis guidet tur gennem den botaniske have, der byder på mere end 3.000 arter af planter fra Western Australia. Fuglelivet i parken er også rigt, og der er gode muligheder for at se papegøjer og andre fugle i parken. Især hvis du tager turen på gangbroerne, der er spændt ud mellem trætoppene. 

Middag

Fortsæt til Perths nye promenade Elizabeth Quay, hvorfra du kan begive dig ud på en afslappende og flot sejltur ned ad Swan River til den charmerende bydel Fremantle. Her danner historiske pastelfarvede huse fra den britiske kolonitid en smuk kulisse omkring kulturarrangementer, caféer og masser af gadeliv. Fredag til søndag er det livlige marked det oplagte sted at starte, inden du fortsætter til Kailis Fish Market, der serverer byens bedste fish and chips. Prøv at få et af de udendørs borde, hvorfra der er udsigt over havnen og de vuggende både. 

Eftermiddag

Brug eftermiddagen i Fremantle, der byder på flere forskellige spændende oplevelser. Du kan eksempelvis tage en guidet rundtur i byens historiske fængsel, der blev bygget af straffefanger i Australiens unge år. Fængslet var i brug helt frem til 1991, men i dag er de gamle bygninger optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. De dygtige guider fortæller om fængslets historie og de mange fantasifulde flugtforsøg, der er blevet gjort gennem tiderne. En helt anden mulighed er at kigge nærmere på Fremantles udvalg af mikrobryggerier. Australierne er glade for øl, og specialøl fra mikrobryggerier går sin sejrsgang overalt i landet i disse år. Denne bølge startede i Western Australia, og bryggerne Sail & Anchor eller Little Creatures er gode steder at smage på de gyldne dråber. 

Aften

Med sin fantastiske asiatiske mad, gadekunst og mange cool barer gemt i de små sidegader er Northbridge det oplagte bud på en god aften. Området ligger blot fem minutters gang fra midtbyens forretningsdistrikt, og der er adskillige gode steder at nyde udsigten over byen og solnedgangen. Prøv eksempelvis Mechanics Institute, der er blevet udnævnt som den bedste lille bar i Perth. Eller sæt kurs mod udendørsbiografen Rooftop Movies, hvor du kan nyde både klassikere og nye film på taget af en bygning omgivet af oplyste skyskrabere. Eller hør live-musik på The Bird og nyd en middag under stjernerne på The Standard. Er der stemning for en drink bagefter, er det værd at spørge om vej til Sneaky Tony’s, hvis rom-baserede cocktails er en af områdets velbevarede ’offentlige hemmeligheder’.

Men sørg for at være frisk til i morgen. For området omkring Perth har meget mere at byde på. I Rockingham 45 minutter syd for byen kan du svømme med vilde delfiner. Eller tag færgen til den lille, naturskønne ø Rottnest Island, der er hjem for det ualmindelige nuttede lille pungdyr, quokka’en, der kun lever i Western Australia.