^
  • Den perfekte dag i Melbourne

Den perfekte dag i Melbourne

Janine Duffy er marketingchef i Echidna Walkabout, der laver guidede ture med fokus på natur og dyreliv. Turene går ofte til områder, man ellers ikke kommer, og de går mere i dybden med naturen end de fleste andre bureauer. Oftest ledes turene af naturforskere, og undervejs er der mulighed for at hjælpe til med deres arbejde for at forstå og beskytte Australiens unikke natur. Dette sikrede i 2014 Echidna Walkabout en guldmedalje ved World Responsible Travel Awards i kategorien for dyrebeskyttelse. Janine selv er en anerkendt koala-forsker med base i Melbourne. Her giver hun sit bud på den perfekte dag i hendes hjemby.  

Morgen

Stå tidligt op for at lytte til fuglene i Royal Botanic Gardens. De tidlige morgentimer er det bedste tidspunkt at høre kookaburraens skrattende latter, og der er gode chancer for at se gultoppede kakaduer og farvestrålende Rainbow Lorikeets i trætoppene. Parken har åben fra kl. 7:30 hver dag, og det er let at gå fra Flinders St. Railway Station gennem Queen Victoria Gardens & Kings Domain. Eller tag en sporvogn sydpå langs St. Kilda Road og stig af ved The Shrine of Remembrance og Domain Road. 

Fra den botaniske have kan du fortsætte nordpå langs Yarra-floden til Birrarung Marr, der er en af Melbournes nyeste parker. Fra den højt beliggende terrasse har man en fantastisk udsigt over byen. Undervejs er der mulighed for at nyde Birrarung Wilams kunstværker, der hylder Victorias oprindelige folkeslag. 

Efter den gåtur er der brug for en kop kaffe og et hvil. Gå til Federation Square, hvor der er masser af caféer i området omkring Ian Potter Centre of Australian Art. Galleriet åbner kl. 10, og der er gratis adgang. Hele udstillingen er dedikeret til australsk kunst, og det er helt fantastisk. Der er både gammel og ny aborigin kunst samt ikke-aborigine kunstværker. Kig efter det enorme maleri af en af vores mest berømte aborigine kunstnere Emily Kam Kngwarray. 

Frokost

Spis som de lokale på South Melbourne Market, der er en mere afslappet version af det berømte Queen Victoria Market. Her er ingen turistfælder eller souvenir-gejl. Kun god mad, funky design og venlige lokale. Frokost i den store madhal er den billigste og mest lokale oplevelse. En sensationel vietnamesisk kyllingesuppe fra Ba Ba Rolls koster 10 australske dollars. En lækker Reuben-sandwich fra Canteen koster 9 dollars, og Fritz Gelato laver den bedste økologiske kaffe. De har også is….

Den letteste måde at komme fra Federation Square til markedet er ved at tage sporvogn nr. 35, 70 eller 75 langs Flinders St. Stå af ved Spencer Street og hop på sporvogn 96 mod St. Kilda Beach. Stå af ved stop 127, der er South Melbourne Market. Bemærk at du skal købe et Myki-kort for at kunne køre denne tur. 

Eftermiddag

Hop tilbage på sporvogn nr. 96 og fortsæt mod St. Kilda Beach. Stå af ved stop 130, Armstrong Steet og Middle Park, og gå cirka 600 meter til stranden. Drej til højre her og fortsæt langs stranden lige så langt, du har lyst til. 

Aften

Køb en gang fish & chips og en kold øl – en flaske australsk riesling fungerer mindst lige så godt – og tag dem med ned til stranden. Min personlige favorit er Old Salt Fish & Chips på 246 Bay Street i Port Melbourne. Det er 3,1 kilometer nede ad stranden. Lige i nærheden på 174 Nott Street ligger Decanters by the Bay Wine Merchant, der har et godt udvalg af vin. Efter middagen på stranden kan du hoppe på sporvogn 109 fra Port Melbourne tilbage mod midtbyen. Er det en kold aften, kan fish & chips erstattes af en god gang pasta på Leo’s Spaghetti Bar i St. Kilda, inden turen går tilbage mod centrum.