^
  • Australien fra nye vinkler

  • Australien fra nye vinkler

  • Australien fra nye vinkler

Australien fra nye vinkler

Efter 4 ugers eventyr i Australien er Betina og kæresten Tobias vendt hjem med kufferten fyldt til bristepunktet af gode oplevelser. Rundrejsen bød på flere velkendte steder for Betina, men for Tobias var det hele nyt. Det var hans første møde med Australien, og efter at have hørt Betina tale om Australien med stor begejstring, var forventningerne høje. De blev dog til fulde indfriet. Her kan du læse om de 6 oplevelser, der gjorde størst indtryk på dem på deres rejse, som gik fra Sydney til Ayers Rock, videre til Adelaide og Kangaroo Island for at slutte med en kør-selv tur fra Cairns på østkysten.

  1. 1. Guidet cykeltur i Sydney

Der findes næppe nogen bedre måde at opleve en storby på end med en lokalkendt guide og på cykel. Betina og Tobias tog på en 4 timer lang guidet cykeltur til nogle af Sydneys kendte seværdigheder og gennem nogle af byens mere ukendte områder.

Australien - New South Wales - Sydney

Turen begyndte i The Rocks, og undervejs kom de blandt andet forbi Operahuset og mange andre populære seværdigheder. ”Jeg tror, vi cyklede omkring 20 km i løbet af de 4 timer, og det var en skøn måde at opleve byen på. Det foregik i et roligt tempo, og vi fik et godt indtryk af Sydney på cykelturen. Dagen efter kunne vi nemt finde tilbage til de steder, vi gerne ville se nærmere på. Undervejs på turen fik vi også fortalt en masse om Sydneys historie, kultur og befolkning”, fortæller Betina.

  1. 2. Northern Territorys ældste kvægfarm

Betina og Tobias havde valgt at tilbringe en ekstra dag i Alice Springs, og det fortrød de ikke. ”Vi brugte morgenen på den ældste kvægfarm i Northern Territory, som hedder Undoolya Station. Den blev etableret i 1872 og strækker sig over et område på 3.500 km2. Så for at vi kunne komme rundt, fik vi udleveret hver en firehjulstrukken motorcykel.Er du til lidt fart over feltet og vind i håret, så er denne tur helt perfekt. De 3,5 time gik alt for hurtigt, og vi kunne sagtens have brugt en hel dag derude”. Undervejs på turen fik de et godt indblik i, hvordan en australsk kvægfarm drives, og de kunne nyde fantastiske udsigter til blandt andet bjergkammene MacDonnell Ranges undervejs.

  1. 3. Kangaroo Island

Det var også første gang, Betina skulle opleve Kangaroo Island, og denne oplevelser skulle vise sig at overstige alle hendes forventninger. ”Vi så nogle af de smukkeste strande og den flotteste natur på Kangaroo Island. Og så spottede vi flere hundrede kænguruer og over 20 koalaer i trætoppene. Jeg tror aldrig, jeg har oplevet så rigt et dyreliv på så forholdsvis lille et sted før”.Turen foregik i firehjulstrækker, og med sig havde de en dygtig guide. Det imponerende ørkenlandskab Kangaroo Island Little Sahara og Seal Bay Conservation Park var på programmet den første dag, inden der ventede en lækker picnic-frokost med lokal vin og øl. De overnattede på en hyggelig lodge og brugte blandet andet dag to ved Admiral Arch, hvor en koloni af pelssæler holder til, og de forunderlige Remarkable Rocks. Der blev også tid til at nyde den smukke Vivonne Bay.  1. 4. Great Barrier Reef set fra luften

”Har du nogensinde tænkt over, hvordan verdens største koralrev ser ud fra oven? Så må du altså unde dig selv en helikoptertur over Great Barrier Reef. Du vil blive forbløffet over, hvad du ser. For hvis du synes, at revet er smukt under vandet, så er det næsten endnu smukkere fra luften. På bare 30 minutter fik vi en uforglemmelig oplevelse, som vi bestemt ikke ville have været foruden”, fortæller Betina med stor begejstring.På helikopterturen over revet havde Betina og Tobias det helt store overblik over det enorme område med de smukke koraller, frodige små sandøer og havets fantastiske blå og turkise nuancer.

  1. 5. Regnskoven i Daintree National Park

”Jeg tror, det er de færreste, der er klar over, at Australien har en af verdens største regnskove, og det synes jeg virkelig er en skam. For hvis der var noget, der imponerede os, så var det at komme fra storbyens hektiske menneskemylder ind i regnskoven. Alt er grønt og frodigt, og man kan høre alle naturens og dyrenes udefinerbare lyde, som har en helt speciel beroligende effekt på én”, fortæller Betina.De tilbragte to dage i regnskoven, hvor de boede på Silky Oak Lodge, som ligger puttet ind mellem trætoppene. Dagene gik med at udforske naturen, og der blev også tid til en dukkert floden, der løber gennem bunden af den smukke Mossman Gorge.

  1. 6. Helikoptertur over Ululru

Betina havde udforsket Uluru flere gange til fods og nydt udsigten til den fra lang afstand. Men denne gang ventede der en helt ny oplevelse. ”Vi skulle på en helikoptertur over den store sten. Nogle siger, at det bare er en sten. Men når man sidder i en helikopter, og den pludselig dukker op i det fjerne, så er det meget mere end det. Den har en majestætiske fremtoning, og vi forstod pludselig meget bedre, hvorfor den har en helt særlig betydning for aboriginal-folket. Det tog helt pusten fra os”.Helikopteren fløj helt tæt på stenen, hvorfra de tydeligt kunne se nye detaljer, dybe huller og kløfter i stenen, som de ellers ikke havde kunne se fra jorden. ”Det var en virkelig skøn oplevelse, hvor vi rigtig fik set, hvor smuk den sten i virkeligheden er”, slutter Betina.