^
  • 24 timer i Adelaide

24 timer i Adelaide

Fra en morgensvømmetur med delfiner til en glad aften i byen. Her får du tips til den perfekte dag i Adelaide.

7:40 – Svøm med delfiner

Du skal tidligt op for at nå til forstaden Glenelg, som ligger lige ved stranden. Herfra går turen til havs i jagten på delfinerne. Du kan vælge at blive om bord på den 58 fod lange katamaran, eller du kan hoppe i vandet og svømme samme med de legesyge dyr.

”Vi tilbyder de bedste delfinture i verden” fortæller ejeren af Temptation Sailing, Stephen Waites. ”Grunden til at jeg siger det er, at jeg aldrig har været på en tur uden at se delfiner. Gennem de 15 år vi har arrangeret delfinture, har vi altid set dem. ”

Han fortæller også, at gæsterne i gennemsnit tilbringer omkring 25 minutter i vandet med de legesyge delfiner. Delfinerne kan generelt godt lidt at lege omkring båden og med gæsterne i vandet, men når det er sagt er interaktionen forskellig på hver eneste tur. ”På nogle tidspunkter kan der være op til et par hundrede delfiner i vandet på én gang. De kommer meget tæt på gæsterne, men de må ikke røre ved dyrene.” Gæsterne i vandet er iført våddragt, masker og snorkel. Mens de er i vandet holder de fast i en sikkerhedsline. Stephen er så sikker på, at du vil få delfiner at se på turen, at han giver dig dine penge retur, hvis det ikke er tilfældet.

Læs mere om Temptation Sailing

11:30 – Tid til at shoppe

Efter en svømmetur med delfinerne er det tid til lidt terapi for de shoppe-lystne. Og der er intet bedre sted at starte end Adelaides kendte Rundle Mall. Den lange gågade er udsmykket med skulpturer, og gademusikanter spreder smil og god stemning i den travle shoppinggade.  Her finder du både kendte mærkevarebutikker og små charmerende butikker.

Interesserer du dig for australsk design, bør du lægge vejen forbi Jam Factory i Rundle Mall Plaza. Her finder du et stort udvalg af håndlavede keramik, glas og smykker fremstillet af førerende australske kunstnere og designere.

Læs mere om Rundle Mall og JamFactory

12:30 – Frokost på Adelaide Central Market

Siden 1870 har Adelaide Central Market været et epicenter for Det Sydlige Australiens mad- og livsstilkultur. Det er et levende og travlt sted fyldt med cafeer, ostebutikker, bagerier, frugt og grønt boder, slagter- og fiskebutikker samt flere specialbutikker med alt fra lokal olivenolie til traditionelle godter.

“Det er en sand smeltedigel og kulturer med både gamle italienske og græske familier, der har været her i generationer, og nye bølger af immigranter, der åbner butikker. ” Forklarer guide Mark Gleeson fra Adelaide Central Market Tours.

Der er meget at vælge mellem til frokost. En særlig Adelaide favorit er Lucia’s Pizza Bar, som serverer traditionelle pizzaer og pastaretter. Der er også Sunmi’s Sushi, hvis ud har lyst til sushi eller koreanske nudelretter. Eller hvad med Zed’s Café, hvor du kan få en lækker kop kaffe, citrontærte, salat eller suppe?

læs mere om Adelaide Central Market og Adelaide Central Market Tours

13:00 – Adelaides kunstgalleri

Fra cafékultur til kunst. Der er sandsynligvis kun tid til at besøge ét galleri i løbet af dagen, hvilket er en skam. Men blandt byens bedste og mest kendte er Art Gallery of South Australien, som ligger på Adelaide’s North Terrace.

Museet blev grundlagt i 1881 og huser en af Australiens bedste kunstsamlinger. Der findes masser af indflydelsesrig australsk kunst fra tiden omkring den europæiske bosættelse til nutiden. Du finder desuden en stor samling af værker skabt af landets oprindelige befolkning såvel som europæisk, asiatisk og islamisk kunst.

Et alternativ kunne være University of South Australia’s Samstag Museum, som samler på værker fra kunstnere fra Det Sydlige Australien fra 1970’erne og frem. Her kan du desuden opleve en flot samling af aborigine barkmalerier.

Læs mere om Art Gallery of South Australia og Samstag Museum

14:00 – Adelaide Oval

Tag på en guidet rundtur i byens berømte stadion Adelaide oval, hvor du blandt andet har mulighed for at forsøge dig med et såkaldt roofclimb, hvor du går øverst på stadionets tag. Du bliver iført en speciel dragt og sele, og efter en længere klatretur ad stiger, gangbroer og trapper når du en højde på næsten 50 meter! Herfra er der en skøn udsigt over Adelaide Hills og byen.

En hurtigere og mindre nervepirrende oplevelse er en rundtur i selve stadionet. Du kommer helt om bag kulissen til omklædningsrummene, opvarmningsområderne, pointtavlen og naturligvis ud på banen.

Du behøver ikke være australsk fodbold- eller cricketfan for at få en god oplevelse her.

Læs mere om Adelaide Oval

17:00 – Vinsmagning

Når man taler om god australsk vin, bliver Penfolds ofte nævnt. Stedet har spillet en central rolle i udviklingen af vinproduktionen i Australien siden dens spæde start i 1844. Penfolds vinmarker ligger heldigvis blot 15 minutters kørsel fra Adelaides centrum, og her får du mulighed for at smage på nogle af Australiens bedste vine.

Penfolds Magill Estate

18:30 – Cocktail tid

Otte etager oppe i en gammel bankbygning ligger 2KW Bar and Restaurant. Det perfekte sted at slappe af med en cocktail i hånden. Du finder baren under åben himmel på en stor udendørs terrasse med panoramaudsigt over Torrens- floden, Parliament House og Adelaide Oval. Herfra kan du nyde en smuk solnedgang sammen med din cocktail. Prøv for eksempel en Lofty Lookout Cocktail lavet af kokosrom, abrikosbrandy og lime. Eller hvad med en Stormy Like Summer, som er en stærk og krydret cocktail med blandt andet chili og tequila.

Udvalget af øl er også bredt. Er en Peroni eller Asahi lidt for gammeldags, så prøv en Prancing Pony Double Red Ale fra Det Sydlige Australien eller en Rogue Hazelnut Brown fra USA.

Til din drink kan du passende nyde Coffin Bay østers, McLaren Vale oliven eller en tallerken sprøde stegte rejer.

Læs mere om 2KW Bar and Restaurant

19:30 – Spisetid

Et godt sted at spise i Adelaide er Africola i Adelaides East End. Her brænder ilden under kød fra bushen, og du kan læne dig tilbage i en bås omgivet af alverdens farver på væggene og til lyden af reggae og afrikansk musik.

Du kan vælge ”Let us feed you” menuen og på den måde smage lidt forskelligt af, hvad den sydafrikanske kok Duncan Welgemoed har at byde på.

Er du til thaimad med et moderne twist er Golden Boy, som ligger lige rundt om hjørnet fra Africola, et besøg værd. Chefkokken Prachaya ”Palm” Skolaree tilbereder en delemenu, som er særdeles lækker.

Læs mere om Golden Boy

21:30 – Slut af med manér

Det er tid til at se nærmere på Adelaides mange barer. Et godt sted at starte er Clever Little Tailor på Peel Street. Her kan du nyde en lækker cocktail eller en eksotisk whisky. Gå videre mod Leigh Street, hvor der venter en speciel gin og tonic i Udaberri, som er en stemningsfyldt lille tapasbar med musik. Kan du holde til mere, så læg også vejen forbi Pink Moon Saloon, som er et funky lille træhus gemt godt væk mellem to høje huse.

Læs mere om Clever Little TailorUdaberri Pintxos y Vino og Pink Moon Saloon